۲۷ فروردین ۱۳۹۹ - ۱۵:۵۳
اقتصاد دنیا به اندازه  اقتصاد آلمان و ژاپن کوچک می شود
به پیش بینی صندوق بین المللی پول در سالهای ۲۰۲۰و ۲۰۲۱؛

اقتصاد دنیا به اندازه اقتصاد آلمان و ژاپن کوچک می شود

اقتصاد دنیا در وضعیتی بحرانی است و صندوق بین المللی پول پیش بینی می کند در سال جاری ارزش تولید ناخالص داخلی بین ۳ تا ۶ درصد تنزل یابد. افت ۳ درصدی در شرایطی اتفاق می افتد که دنیا بتواند بحران کرونا را تا انتهای فصل دوم سال ۲۰۲۰ کنترل کند و افت ۶ درصدی در شرایطی محقق می شود که دنیا در فصل سوم همچنان درگیر ویروس و اجرای طرح تعطیلی فعالیتهای اقتصادی باشد.

خبرگزاری بازار- رکود  اقتصادی دنیا در نتیجه همه گیری ویروس کرونا و تعطیلی گسترده فعالیتهای اقتصادی در دنیا مساله ای است که قبلا تاکید شده بود ولی صندوق بین المللی پول اخیرا در مورد چگونگی این رکود صحبت کرده است. صندوق بین المللی پول اعلام کرده است دنیا در حال تجربه  بزرگترین رکود اقتصادی  از سال ۱۹۳۲ تا کنون است و مساله مهم در این رکود را می توان سرعت گسترش و عمق زیاد این رکود دانست. در واقع اگر در یک رکود عادی اقتصادی افت سطح فعالیتهای اقتصادی و کاهش نرخ رشد اقتصادی طی یک تا دو سال انجام شود در این رکود به یکباره و ظرف چند ماه  دنیا رکودی شدید را تجربه کرده است که البته در نتیجه اجرای طرح تعطیلی فعالیتهای اقتصادی برای مقابله با گسترش شیوع کرونا در دنیا است.  صندوق انتظار دارد در سال ۲۰۲۰ اقتصاد جهانی با نرخ ۳ درصد کوچک شود که در طول تاریخ ۹۰ ساله اقتصاد دنیا بی سابقه بوده است.

افت ۹ هزار میلیارد دلاری ارزش  اقتصاد دنیا در دو سال

صندوق  بین المللی پول در گزارش خود در مورد وضعیت اقتصادی دنیا در سال جاری و سال آینده میلادی نوشت:« انتظار می رود در سال ۲۰۲۱ و بعد از برطرف شدن بحران کرونا اقتصاد دنیا بازسازی تدریجی را تجربه کند و در این سال ما شاهد رشد ۵.۸ درصدی اقتصاد دنیا باشیم. البته این پیش بینی در صورتی محقق می شود که دنیا بتواند بحران کرنا را کنترل کند و عوامل بی ثبات کننده دیگر از قبیل وضع سیاستهای نادرست توسط دولتمردان مانعی در مسیر بازسازی اقتصاد دنیا ایجاد نکند.»

گیتا گوپیناث  اقتصاددان ارشد صندوق بین المللی پول در ویدیو کنفرانسی که بعد از انتشار گزارش صندوق ترتیب داده بود به روند بازسازی اقتصاد دنیا در سال ۲۰۲۱ اشاره کرد و گفت:« باید به این نکته توجه داشت که فعالیتهای اقتصادی در سال ۲۰۲۱ به دلیل شرایط ناشی از تعطیلی های گسترده در سال ۲۰۲۰، نمی تواند با حداکثر پتانسیل انجام شود به همین دلیل سطح فعالیتهای اقتصادی از آنچه پیش از همه گیری کرونا برای سال ۲۰۲۱ پیش بینی شده بود کمتر خواهد بود ولی می تواند نوید بخش این مساله باشد که دنیا از رکود خارج شده است.»

وی در مورد اینکه همه گیری ویروس کرونا چه مقدار به اقتصاد دنیا صدمه می زند گفت:«سناریوهای مختلفی وجود دارد که همه آنها به نحوه کنترل این بحران در دنیا بستگی دارد و میزان آسیبی که به اقتصاد وارد می شود در هر سناریو متفاوت است. ولی در بهترین سناریو - که کم خطرترین آنها هم هست- ارزش تولید ناخالص داخلی دنیا طی سالهای ۲۰۲۰ و ۲۰۲۱ حدود ۹ هزار میلیارد دلار کاهش پیدا می کند  که بیش از مجموع ارزش تولید ناخالص داخلی دو اقتصاد قدرتمند دنیا یعنی کشورهای آلمان و ژاپن است.» البته این بهترین سناریو است و کمترین میزان زیان اقتصادی برای این سناریو در نظر گرفته شده است. 

اگر دنیا در فصل سوم امسال همچنان درگیر این ویروس باشد ما افت ۶ درصدی تولید ناخالص داخلی دنیا را در سال ۲۰۲۰ تجربه می کنیم و از رشد ۵.۸ درصدی اقتصاد دنیا در سال ۲۰۲۱ همه خبری نخواهد بود

بحران در فصل دوم بیشتر می شود

صندوق بین المللی پول پیش بینی می کند شیوع ویروس کرونا در دنیا در فصل دوم سال جاری به اوج خود برسد و از نیمه دوم سال ۲۰۲۰ ما شاهد کاهش میزان همه گیری و کنترل نسبی ویروس باشیم.در واقع صندوق بین المللی پول انتظار دارد روند آغاز به کار کسب و کارها در دنیا از نیمه دوم سال ۲۰۲۰ شروع شود نه زودتر از آن.

  صندوق بین المللی پول نوشت:« اگر همه گیری ویروس مدت بیشتری طول بکشد و در فصل سوم سال جاری هم دنیا درگیر این همه گیری باشد و سیاستهایی از قبیل تعطیلی کسب و کارها برای ممانعت از بیشتر شدن آسیبهای انسانی ناشی از آن اجرا شود، در آن صورت ارزش تولید ناخالص داخلی دنیا ۳ درصد دیگر هم کاهش خواهد یافت و روند بازسازی اقتصادی دنیا در سال ۲۰۲۱ هم کندتر می شود زیرا دنیا شاهد افزایش ورشکستگی کسب و کارها و ایجاد موج بزرگی از بیکاران در دنیا خواهد بود که خود آسیبی غیر قابل جبران به اقتصاد جهان وارد خواهد کرد. به تعبیر بهتر اگر دنیا در فصل سوم امسال همچنان درگیر این ویروس باشد ما افت ۶ درصدی تولید ناخالص داخلی دنیا را در سال ۲۰۲۰ تجربه می کنیم و از رشد ۵.۸ درصدی اقتصاد دنیا در سال ۲۰۲۱ همه خبری نخواهد بود. 

 صندوق بین المللی پول در مورد پیش بینی های اخیر مربوط به احتمال ایجاد موج تازه ای از بیماری در سال ۲۰۲۱ میلادی نوشت:«اگر بیماری در سال ۲۰۲۱ بازگردد و دنیا مجبور به اجرای طرح تعطیلی فعالیتهای اقتصادی شود، در سال ۲۰۲۱ میلادی افت ۵ تا ۸ درصدی ارزش تولید ناخالص داخلی دنیا  اتفاق خواهد افتاد و رکود اقتصادی برای دومین سال ادامه خواهد یافت.»

مانع تراشی در مسیر تجارت آزاد، باعث افت بهره وری اقتصاد می شود

 صندوق بین المللی پول در انتهای گزارش خود تاکید کرد:« احتمال اینکه در سال جاری ما بزرگترین رکود اقتصادی بعد از سال ۱۹۳۰ میلادی را تجربه کنیم وجود دارد. رکودی که ریشه در تعطیلی گسترده فعالیتهای اقتصادی در دنیا دارد و می تواند آسیبهای زیادی به اقتصاد دنیا وارد کند. بدون شک بزرگی رکود سال ۲۰۲۰ از رکود ناشی از بحران مالی سال ۲۰۰۸ خیلی بیشتر است.»

اقتصاددان ارشد صندوق بین المللی پول از موانع ایجاد شده در مسیر سفرهای  هوایی و صادرات کالاهای مختلف به عنوان عاملی در جهت کاهش بهره وری فعالیتهای اقتصادی نام برد و افزود:«جهانی سازی را می توان مهمترین دستاورد قرن بیستم دانست. دستاوردهای که با مانع سازی های کشورهای مختلف در مسیر انتقال آزادانه کالاها در حال از بین رفتن است. دنیا در جریان رکود بزرگ سال ۱۹۳۰ میلادی هم این اشتباه را انجام داد و باعث شد تا رکود عمیق تر و طولانی تر شود. حال باید راهی اندیشید تا اشتباه قبل تکرار نشود.»

کد خبر: ۱۴٬۲۸۵

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha