به گزارش بازار به نقل از اتاق ایران، صندوق بینالمللی پول (IMF) در آخرین نسخه گزارش دورنمای اقتصادی جهان ضمن پیشبینی رشد منفی سهدرصدی اقتصاد جهان در سال ۲۰۲۰، قیمت هر بشکه نفت را ۳۵ دلار پیشبینی کرد.
این وامدهنده جهانی در گزارش ژانویه خود قیمت هر بشکه نفت در سال ۲۰۲۰ را ۵۸ دلار و سه سنت و قیمت سال ۲۰۲۱ را ۵۵ دلار و ۳۱ سنت پیشبینی کرده بود.
قیمت نفت در حال حاضر باوجود توافق اوپک پلاس با کاهش تولید ۹.۷ میلیون بشکه در روز در ماههای مه و ژوئن، پایینتر از قیمت مورد پیشبینی صندوق بینالمللی پول معامله میشود.
جیان ماریا میلسی فرتی، نایبرئیس دپارتمان تحقیقاتی صندوق بینالمللی پول به خبرنگاران گفت: توافق کاهش تولید اوپک پلاس به تثبیت بازار کمک خواهد کرد بااینحال قیمتهای آتی بعید است به سطح پیش از شیوع ویروس کرونا برگردند.
طبق گزارش صندوق بینالمللی پول، بازارهای آتی نشان میدهند که قیمت هر بشکه نفت تا سال ۲۰۲۳ پایین ۴۵ دلار خواهد ماند که حدود ۲۵ درصد کمتر از میانگین قیمت سال ۲۰۱۹ خواهد بود و ضعیف ماندن تقاضا را منعکس میکند. انتظار میرود این تحولات روی صادرکنندگان نفت که درآمدها و صادرات غیرمتنوعی دارند بهخصوص آن دسته از تولیدکنندگانی که هزینه بالایی دارند، تأثیر بگذارد و شوک ناشی از تورم داخلی، شرایط مالی جهانی محدودتر و تقاضای خارجی ضعیفتر را تشدید کند.
در ادامه گزارش صندوق آمده است: رشد اقتصادی صادرکنندگان نفت در سال ۲۰۲۰ به دلیل ریزش قیمت نفت به میزان ۴.۴ درصد منفی میشود. اقتصاد صادرکنندگان نفت در خاورمیانه و آسیای مرکزی ۳.۹ درصد کوچک میشود و تولید ناخالص داخلی عربستان سعودی ۲.۳ درصد، امارات متحده عربی ۳.۵ درصد و عراق ۴.۷ درصد منقبض خواهد شد.
بر اساس گزارش پلاتس، موسسه فاینانس بینالمللی (IIF) مستقر در واشنگتن هم در گزارش جدیدی، در پی توافق کاهش تولید اوپک پلاس میانگین قیمت هر بشکه نفت برنت تا آوریل سال ۲۰۲۲ را ۴۰ دلار پیشبینی کرد.
نظر شما