۱۶ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۳:۵۵
 رشد پاییزی تورم تولیدکننده بخش خدمات به ۱۰ درصد رسید
مرکز آمار ایران اعلام کرد

رشد پاییزی تورم تولیدکننده بخش خدمات به ۱۰ درصد رسید

اطلاعات مرکز آمار ایران از شاخص قیمت تولیدکننده بخش‌های خدمات در ایران نشان می‌دهد این شاخص در فصل پاییز امسال ۱۰ درصد نسبت به فصل تابستان رشد کرده است.

به گزارش بازار، تغییرات شاخص قیمت تولیدکننده بخش‌های خدمات کل کشور در فصل پاییز ۱۴۰۰ نسبت به فصل قبل (تورم فصلی) به ۱۰ درصد رسیده که در مقایسه با همین اطلاع در فصل قبل ۱.۱ واحد درصد کاهش نشان می‌دهد؛ اما همچنان از رشد هزینه تولید در این بخش حکایت دارد.

اطلاعات مرکز آمار ایران از شاخص قیمت تولیدکننده بخش‌های خدمات در ایران نشان می‌دهد در پاییز امسال، کمترین تورم فصلی به ترتیب مربوط به بخش‌های «اطلاعات و ارتباطات» (۶.۳ درصد)، «فعالیت‌های بیمه» (۶.۷ درصد) و «فعالیت‌های حرفه‌ای، علمی و فنی» (۶.۸ درصد) است. بیشترین تورم فصلی نیز به ترتیب مربوط به «آموزش» (۲۲.۵ درصد) و «فعالیت‌های خدماتی مربوط به تأمین جا و غذا» (۱۶.۹ درصد) بوده است.

تورم نقطه‌به‌نقطه
بررسی تغییرات نقطه‌به‌نقطه شاخص قیمت تولیدکننده بخش‌های خدمات در ایران حاکی از این است که این شاخص در پاییز امسال در مقایسه با پاییز سال قبل ۴۵, ۸ درصد رشد کرده؛ یعنی میانگین قیمت دریافتی توسط ارائه‌دهندگان خدمات به ازای تولید خدماتشان در داخل کشور در پاییز امسال به‌طور میانگین ۴۵,۸ درصد بیش از پاییز سال قبل بوده است. البته این رقم ۲ درصد کمتر از تورم نقطه‌به‌نقطه در فصل تابستان است که از کاهش شیب این شاخص حکایت دارد.

در بخش‌های خدمات کمترین نرخ تورم تولید به ترتیب مربوط به بخش «فعالیت‌های املاک و مستغلات» (۲۴ درصد) و «اطلاعات و ارتباطات» (۲۵.۲ درصد) و بیشترین نرخ به ترتیب مربوط به بخش «فعالیت‌های خدماتی مربوط به تأمین جا و غذا» (۸۵.۲ درصد) و «فعالیت‌های اداری و خدمات پشتیبانی» (۶۲.۶ درصد) است.

تورم سالانه
تغییرات میانگین شاخص کل قیمت تولیدکننده بخش‌های خدمات در چهار فصل منتهی به فصل پاییز ۱۴۰۰ (تورم سالانه) به ۴۶, ۳ درصد رسیده که نسبت به همین اطلاع در فصل قبل (۴۵.۱ درصد) ۱.۲ واحد درصد افزایش نشان می‌دهد.

اطلاعات مرکز آمار ایران حاکی از این است که در فصل مورد بررسی، در میان بخش‌های خدمات در کشور، کمترین تورم سالانه مربوط به بخش «آب‌رسانی، مدیریت پسماند، فاضلاب و فعالیت‌های تصفیه» (۲۰.۵ درصد) و بیشترین آن مربوط به بخش «فعالیت‌های خدماتی مربوط به تأمین جا و غذا (۸۲.۵ درصد) است.

به نظر می‌رسد، رفع محدودیت‌های شدید مقابله با کرونا و کاهش حساسیت‌های مربوط به شیوع کرونا که به افزایش سفر منجر شده، زمینه‌ساز رشد تقاضا در بخش خدمات تأمین جا و غذا بوده و به افزایش قیمت در این بخش دامن زده است. البته این بخش‌ها در دو سال گذشته به‌شدت غیرفعال بودند و نرخ تورم تولید آنها نیز پایین‌تر از میانگین بود؛ ازاین‌رو افزایش اخیر قیمت‌ها فقط به بازیابی این حوزه کمک کرده است.

کد خبر: ۱۳۳٬۴۷۵

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha