۵ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۳:۱۰
جزئیات پاداش مشترکان برق در مصوبه دولت؛ کم مصرف‌ها بستانکار می‌شوند

جزئیات پاداش مشترکان برق در مصوبه دولت؛ کم مصرف‌ها بستانکار می‌شوند

ساعات پیک مصرف عموما از ساعت ۱۲ تا ۱۸ عصر و مجددا از ۲۰ تا ۲۳ شب را در ماه های گرم در برمی گیرد، و نیاز است در این ساعات، مشترکان تا حد امکان مصرف برق خود را مدیریت کنند.

به گزارش بازار به نقل از وزارت نیرو، مصرف برق در ماه‌های گرم سال و با روشن شدن لوازم برقی سرمایشی اوج می‌گیرد. در این ایام عموما حداکثر انرژی الکتریکی یا برق از نیروگاه‌ها دریافت و اگر نیروگاه‌ها توان پاسخگویی به حجم بالای تقاضا را نداشته باشند، شبکه برق با خاموشی مواجه می‌شود.

این در شرایطی است که افزایش ظرفیت نیروگاهی کشور بسیار زمان‌بر، سرمایه بر آثار مخرب آن بر محیط زیست قابل توجه است و از سویی با مدیریت مصرف و حذف مصارف غیرمتعارف، مدیریت ساعات اوج بار شبکه یا پیک مصرف، قابل مدیریت است.

عموما در ماه های گرم سال تقاضا از نیروگاه ها افزایش یافته و این فشار در ساعات اوج یا پیک بار مضاعف می شود. ساعات پیک مصرف عموما از ساعت ۱۲ تا ۱۸عصر و مجددا از ۲۰ تا ۲۳ شب را در ماه های گرم در برمی گیرد، و نیاز است در این ساعات، مشترکان تا حد امکان مصرف برق خود را مدیریت کنند.

آئین نامه ابلاغی هیئت وزیران درباره نحوه محاسبه تعرفه برق نیز این مسئله را از نظر دور نداشته و اقدام به سیاست گذاری های تشویقی برای مهار مصرف در ماه های گرم و ساعات پیک مصرف کرده و در این رابطه آورده است: "با هدف تشویق مشترکانی که الگوی مصرف را رعایت می‌کنند و مصرف خود را در ماه‌های گرم نسبت به دوره مشابه سال قبل کاهش می‌دهند، به میزان کاهش مصرف نسبت به الگوی مصرف یا مصرف دوره مشابه سال قبل، پاداش صرفه جویی معادل هزینه تأمین برق پرداخت می‌شود. اعمال ضریب ۲ برای پاداش صرفه جویی در ساعات اوج بحرانی بلامانع است و برای فرهنگ سازی و تشویق به کاهش مصرف، وزارت نیرو مجاز به تعیین و اعمال تشویق (پرداخت پاداش) بیشتر و یا اهدای جوایز است. "

بر این اساس چنانچه مشترکان برق بتوانند مصرفشان را در چارچوب الگو کاهش دهند، مشمول پاداش می شوند. اصولاً الگوی مصرف برق بر اساس میانگین مصرف عامه مردم و لوازم برقی که عموم مردم استفاده می کنند، طراحی شده است و برای ۸۰ درصد مشترکین کشور که در مناطق عادی به سر می برند ۲۰۰ کیلووات ساعت در ماه های غیرگرم سال و ۳۰۰ کیلووات ساعت برای ماه های گرم است، مناطق گرمسیر کشور نیز متناسب با شرایط آب و هوایی شان الگوی خاص خود را دارند که تا ۳۰۰۰ کیلووات ساعت افزایش می‌یابد.

بر این مبنا چنانچه مشترکان برق بتوانند در ماه های گرم سال "مصرف خود را نسبت به دوره مشابه سال قبل کاهش داده" و "به زیر الگوی مصرف" برسانند، به ازاء هر کیلووات ساعت کاهش مصرف، معادل هزینه تامین برق پاداش گرفته و در قبوض خود بستانکار می شوند، این در شرایطی است که دولت در چارچوب الگوی مصرف، برق را به نرخ یارانه ای و به طور میانگین کمتر از یک سوم این نرخ در اختیار مشترکین قرار می دهد و البته پاداش کاهش مصرف در زمان پیک و اوج بارشبکه، می‌تواند تا دو برابر قیمت تامین برق هم افزایش یابد.

علاوه بر این که آئین نامه هیات دولت پیش بینی کرده است تعرفه برق مشترکین تحت پوشش نهادهای حمایتی مانند کمیته امداد امام خمینی و بهزیستی در صورت مصرف به میزان ۵۰ درصد الگو، رایگان در نظر گرفته شود.

بدون شک همه این امکان را خواهند داشت که با کمی توجه و مدیریت در نحوه استفاده از لوازم برقی و الکتریکی منزل، علاوه بر کمک به صنعت برق و حفظ منابع ملی کشور، در راستای کمک به اقتصاد خانواده گام بردارند، اقداماتی چون استفاده از نور روز و خاموش کردن روشنایی های اضافی در پیک مصرف، استفاده بیشتر از دور کندکولر و یا تنظیم کولر گازی روی دمای آسایش یا همان ۲۵ درجه، استفاده از وسایلی چون ماشین لباسشویی و اتو در ساعات اولیه صبح یا ساعات آخر شب، توجه به برچسب انرژِی هنگام خرید لوازم برقی و... و.
بر این اساس می‌توان در راستای مصرف بهینه انرژی برق گام برداشت و از مزایای آن برخوردار شد.

کد خبر: ۱۳۱٬۴۸۵

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha