۲ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۴:۳۰
تولید نفت ونزوئلا با کمک ایران ۲ برابر شد

تولید نفت ونزوئلا با کمک ایران ۲ برابر شد

نشریه «ال نوئبو ارالد» نوشت: در کمال ناباوری، ونزوئلا به رغم تحریم ها، تولید نفت خود را به دو برابر افزایش داد که تحقق این امر، بیش از همه مرهون کمک و حضور فنی ایران است.

به گزارش بازار، نشریه ال نوئبو ارالد(El Nuevo Herald) نوشت: طبق تحلیل کارشناسان، ونزوئلا در ماه های اخیر با دو برابر کردن تولید نفت به بالاترین ظرفیت تولیدی خود نزدیک شده و با کمک ایران و سایر کشورهای حامی، موفق به مقابله با تحریم های آمریکا شده است.

براساس اعلام منابع صنعت نفت ونزوئلا به این روزنامه آمریکایی، تولید نفت کاراکاس در ماه دسامبر (آذرماه) به طور میانگین به ۹۰۰ هزار بشکه در روز رسید و در ژانویه سال جدید (دی- بهمن) تا تولید۸۵۰ هزار بشکه نفت در روز باقی خواهد ماند. این امر بخصوص به لطف دریافت مواد رقیق کننده صادراتی از سوی ایران محقق شده که به ونزوئلا امکان جبران کمبودهای تولید ملی نفت را داده است.

«خوان فرناندز» مدیر اجرایی سابق شرکت نفت دولتی ونزوئلا (PDVSA) در این خصوص خاطرنشان کرد: براساس شواهد، ونزوئلا واقعا موفق به افزایش تولید نفت خود شده است و تحقق این امر، بیش از همه مرهون دریافت رقیق کننده های ایرانی است که به طو مستقیم در پیشبرد پروژه تولید نفت کمربندی ونزوئلا تاثیر گذاشته است.

شرکت ملی نفت ونزوئلا از عرضه پایدار میعانات گازی ایران به عنوان فرصتی برای افزایش تولید نفت خام فوق سنگین در کمربند اورینوکو استفاده می کند.

به لطف این مواد رقیق کننده که مشتقاتی از نفت خام موسوم به نفتاست، ونزوئلا موفق به کاهش ویسکوزیته نفت خام سنگین خود شده است.

به گفته فرناندز، براساس پیش بینی های صنعت نفت به ازای هر بشکه مواد رقیق کننده وارداتی، سه بشکه نفت خام تولید می شود و به همین دلیل است که ایران در بازسازی تولید نفت ونزوئلا سهم بسزایی داشته است. «برآورد تولید نفت در کمربند اورینکو در حال حاضر بالغ بر حدود ۴۰۰ تا ۵۰۰ هزار بشکه در روز می شود که این میزان تولید، مرهون کمک ایران است».

ارقام جدید تولید نفت ونزوئلا (حدود ۹۰۰-۸۵۰ هزار بشکه) در مقابل ۴۵۰ هزار بشکه در اوایل سال ۲۰۲۱، باعث شگفتی بازارهای نفتی جهان شده است. این ارقام به آمار اعلام شده از سوی «نیکلاس مادورو» رئیس جمهوری این کشور که تولید نفت حدود یک میلیون بشکه نفت را برآورد کرده بود، بسیار نزدیک است.

این در حالی است که تولید نفت ونزوئلا به ویژه بر اثر تحریم های آمریکا علیه شرکت تولید نفت دولت ونزوئلا در سال ۲۰۱۹ به شدت کاهش یافته بود. وزارت خزانه داری آمریکا نه تنها خرید نفت ونزوئلا را برای ایالات متحده ممنوع اعلام کرد، بلکه سایر کشورهای جهان را نیز درصورت مبادله تجاری با شرکت های دولتی ونزوئلا، تهدید به مجازات کرده بود.

اگرچه کشورهای ثالثی از جمله روسیه در مقابل تحریم های آمریکا به دنبال کمک به ونزوئلا بودند، اما همچنان به دلیل از دست دادن منافع خود در نظام مالی بین المللی که بر پایه دلار است، واهمه داشتند. اما ایران که خود نیز پیش تر آماج تحریم های ظالمانه واشنگتن قرار گرفته بود، به تامین مواد رقیق کننده برای کاراکاس ادامه داد.

کارشناسان بر این باورند که از حدود ۹۰۰ هزار بشکه نفتی که ونزوئلا در روز تولید می کند، حدود ۶۰۰ هزار بشکه آماده صادرات به کشورهای ثالثی ازجمله چین، روسیه و ... است که با وجود تحریم ها و تهدیدهای آمریکا از مبادله تجاری با دولت ونزوئلا استقبال می کنند.

قسمت اعظم نفت ونزوئلا از طریق تانکرهای نفتی به مالزی و سنگاپور ارسال می شود و از آنجا به چین به عنوان بزرگترین مشتری نفت ونزوئلا فروخته می شود.

از دیگر دلایل اصلی افزایش تولید نفت ونزوئلا، توانایی شرکت ملی نفت این کشور برای مستهلک کردن و تسویه بدهی های معوقه با شرکت های خدمات نفتی محلی بوده است. این مساله باعث افزایش چشمگیر در حفاری، تعمیر چاه و دیگر فعالیت های توسعه شده است.

کد خبر: ۱۳۰٬۸۸۳

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha