۱۹ فروردین ۱۳۹۹ - ۱۳:۴۸
ژاپن بسته حمایتی یک هزار میلیارد دلاری تصویب کرد
نرخ بهره صفر شدت رکود ژاپن را بیشتر می کند

ژاپن بسته حمایتی یک هزار میلیارد دلاری تصویب کرد

در شرایطی که تمامی کشورهای دنیا درگیر ویروس کرونا هستند و هر یک مبلغی را برای حمایت از اقتصاد در نظر می گیرند، ژاپن هم تاریخ ساز شد و بودجه ای حدود یک هزار میلیارد دلار برای حمایت از اقتصاد در نظر گرفت. مبلغی که تا کنون در طول تاریخ بی سابقه بوده است.

خبرگزاری بازار-درگیری کشورهای دنیا با بحران کرونا ادامه دارد. بحرانی که باعث شد تا اقتصاد جهان تعطیل شود و کسب و کارهای کوچک در آستانه ورشکستگی قرار بگیرند.  اغلب کشورهای دنیا برای حمایت از اقتصاد در این روزهای کرونا زده اقدام به تصویب بودجه های حمایتی کردند که مبلغ اختصاص داده شده توسط امریکا بیش از دیگر کشورها بود.

 اما ژاپن هم رکورد تازه ای را در این عرصه ثبت کرده است. در روز گذشته دولت ژاپن اعلام کرد حدود یک هزار میلیارد دلار برای حمایت از اقتصاد در برابر همه گیری ویروس کرونا در نظر گرفته است. شینزو آبه نخست وزیر این کشور  در سخنرانی خود در مورد سیاستهای حمایتی دولت در مواجهه با همه گیری با ویروس کرونا گفت: «بودجه ای برابر با ۱۰۸ هزار میلیارد ین معادل ۹۸۹ میلیارد دلار امریکا برای حمایت از اقتصاد در شرایط بحرانی کنونی در نشر گرفته شده است. بودجه ای که معادل ۲۰ درصد  ارزش تولید ناخالص داخلی کشور است و هدف اصلی تصویب آن حمایت از کسب و کارهای آسیب دیده و مردم است.»

خبر گزاری رسمی کشور ژاپن در مورد نحوه هزینه کرد این بسته حمایتی نوشت: «قرار است دهها میلیارد دلار کمک نقدی به خانوارها  و کسب و کارهای آسیب دیده اختصاص داده شود. کسب و کارهایی که اغلب خانوادگی و کوچک هستند و در  نتیجه شیوع ویروس کرونا تعطیل شده اند و منبع اصلی درآمد یک یا چند خانواده را از بین بردند. از طرف دیگر معافیت های موقتی مالیاتی برای مردم در بازه حداقل سه ماهه  و ارایه وام های با بهره صفر درصد هم از دیگر طرح هایی است که اجرا می شود.»

به گزارش سی ان ان، ژاپن آخرین کشوری  است که بسته ای برای حمایت از اقتصاد کرونا زده امروز دنیا تصویب کرده است و مبلغ این بسته کمک مالی بالغ بر یک هزار میلیارد دلار است . در واقع دولت ژاپن هم در نظر دارد با افزایش هزینه های خود زمینه را برای جبران کاهش میزان درآمد مردم و قدرت خرید آنها فراهم کند. اگرچه در تمامی رسانه ها و به نظر اغلب اقتصاددانان این بسته های حمایتی نمی تواند مانعی در مسیر رکود اقتصادی دنیا باشد ولی بدون شک از تعمیق رکود ممانعت خواهد کرد.

افزایش نرخ بیکاری، کاهش تولیدات صنعتی و کاهش میزان فروش در خرده فروشی ها نشان می دهد که اقتصاد کشور ژاپن هم تحت تاثیر شیوع ویروس کرونا وارد مرحله بحرانی شده اما چون نرخ بهره را مدتها است که در سطحی نزدیک به صفر نگه داشته ،دیگر امکان استفاده  از این ابزار وجود ندارد وبه همین دلیل است که اقتصاددانان معتقدند شدت رکود اقتصادی در ژاپن بیشتر از دیگر کشورها خواهد بود.

دیگر کشورها چه کردند

بزرگترین بسته حمایتی مالی توسط دولت امریکا تصویب شد که رقمی برابر با دو هزار میلیارد دلار است . این بسته حمایتی مالی بزرگترین بسته حمایتی در تاریخ دنیا است و تصویب آن می تواند تایید کننده بزرگی بحران کنونی و تبعات مخرب شیوع ویروس روی اقتصاد دنیا باشد.

کشورهای آلمان و فرانسه و بریتانیا و ایتالیا و اسپانیا و دیگر کشورهای توسعه یافته  و حتی در حال توسعه دنیا هم اقدام  به  تزریق به اقتصاد و حمایت از مردم آسیب دیده کردند. سیل این کمکهای مالی در شرایطی به اقتصاد دنیا وارد می شود که هم اکنون حدود۱.۳ میلیون نفر در دنیا به ویروس کرونا مبتلا شده اند و بالغ بر ۷۰ هزار نفر جان خود را از دست داده اند. نکته منفی دیگر این است که به جز در چین که به نظر می رسد در انتهای منحنی ابتلا به بیماری قرار دارد بقیه کشورها یا در نقطه اوج بیماری هستند یا اینکه هنوز به این موقعیت نرسیده اند. همین مساله به خوبی نشان می دهد  که در روزهای آتی همچنان افزایش شمار مبتلایان و شمار قربانیان را شاهد خواهیم بود.

با وجود اعلام وضعیت اضطراری و قرنطینه در شهر توکیو ۸۰ درصد از نیروهای کاری در این شهر همچنان به حضور در محیط کار ادامه می دهند زیرا به زعم انها امکان دور کاری ندارند و با دور کاری نمی توانند راندمان مطلوبی ارایه دهند. همین مساله می تواند تشدید بیماری را  در شهرهای بزرگ ژاپن به همراه داشته باشد

بیکاری معضلی جدی است

بلومبرگ در گزارش مربوط به بسته حمایتی یک هزار میلیارد دلاری ژاپن نوشت: «افزایش نرخ بیکاری، کاهش تولیدات صنعتی و کاهش میزان فروش در خرده فروشی ها نشان می دهد که اقتصاد کشور ژاپن هم تحت تاثیر شیوع ویروس کرونا وارد مرحله بحرانی شده است. کشوری که سالها درگیر رکود و افزایش بدهی ها بود و نرخ بهره را برای حمایت از اقتصاد در سطح صفر درصد نگه داشته بود، دوباره چالش را تجربه می کند و ابزارهای کمتری برای مقابله با این بحران در اختیار دارد. در ژاپن مدتها است که نرخ بهره بانکی در سطحی نزدیک به صفر است و دیگر امکان استفاده  از این ابزار وجود ندارد.به همین دلیل است که اقتصاددانان معتقدند شدت رکود اقتصادی در ژاپن بیشتر از دیگر کشورها خواهد بود.

آمارها نشان می دهد شمار مبتلایان در شهرهای بزرگ ژاپن به خصوص در توکیو و اوساکا با سرعت در حال افزایش است  و به همین دلیل دولت برای یک ماه وضعیت اضطراری اعلام کرد.قرار است قرنطینه تا روز ۱۲ آوریل ادامه داشته باشد ولی در صورت نیاز تمدید خواهد شد. با وجود اعلام وضعیت اضطراری و قرنطینه در شهر توکیو ۸۰ درصد از نیروهای کاری در این شهر همچنان به حضور در محیط کار ادامه می دهند زیرا به زعم انها امکان دور کاری ندارند و با دور کاری نمی توانند راندمان مطلوبی ارایه دهند. همین مساله می تواند تشدید بیماری را  در شهرهای بزرگ ژاپن به همراه داشته باشد.

کد خبر: ۱۲٬۹۳۰

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha