دکتر کامران ندری در گفتگو با " خبرگزاری بازار" با بیان این که بانک ها در سال جاری باید بنگاهها و مراکز تولید را برای جهش تولید همراهی کنند، افزود: پرداخت وام و تسهیلات به بنگاههای تولید نباید بدون توجیه اقتصادی انجام شود چرا که این موضوع برخلاف سیاست تحرک تولید است.
وی با بیان این که اصلاح فضای کسب و کار، کاهش هزینه های تولید، توجه به نقش بهره وری در سال جهش تولید، باید مد نظر تولید کنندگان قرار گیرد، افزود: تقاضا برای وام و تسهیلات از سوی بنگاههای تولیدی به تنهایی راه گشای جهش تولید نیست چرا که فشار به بانکها برای دریافت منابع مالی هرچند نیاز مراکز تولید است اما همه مشکلات را حل نمی کند و چه بسا شاید مشکلات اقتصادی را مضاعف تر کند.
این اقتصاددان تصریح کرد: پرداخت بی محاسبه وام و تسهیلات به مراکز تولید از سوی بانک ها بی شک با " خلق پول " انجام می شود، که این روند تبعات منفی چون تورم افسار گسیخته، رشد نقدینگی و در نهایت افزایش سطح عمومی قیمت ها را در پی دارد، بنابراین پرداخت ها باید به گونه ای انجام شود که جوانب لازم در نظر گرفته شود.
وی با بیان این که بانک ها باید متناسب با ذخایری که نزد بانک مرکزی دارند اقدام به پرداخت تسهیلات کنند، افزود: اگر وام و تسهیلات بانکی صرف بنگاههای کارآمد و صادرات محور قرار گیرد با توجه به برگشت سرمایه و تحرک تولید "خلق پول" زیانی را متوجه بانک ها و اقتصاد کشور نمی کند، مشروط به این که تولید جهشی و درآمد زایی بنگاههای تولید افزایشی شود.
عضو هیئت علمی دانشگاه امام صادق اظهارداشت: پرداخت تسهیلات بانکی به بنگاههای تولید و مراکز صنعتی و... در سال جاری اگر خارج از ضابطه و قواعده خاص انجام شود، نگران کننده است زیرا اگر منابع بانکی بیشتر از ظرفیت اقتصاد پرداخت شود و تولیدی موثر صورت نگیرد منجر به تورم و خلق اعتبار خواهد شد که این روند به زیان اقتصاد کشور تمام می شود.
ﻣﻌﺎون سابق ﭘﮋوﻫﺸﻲ ﭘﮋوﻫﺸﻜﺪه ﭘﻮﻟﻲ و ﺑﺎﻧﻜﻲ بانک مرکزی با تاکید براین که مسئولان باید ابتدا فضای کسب و کار لازم را به خوبی مهیا و مشکلات تولید را به خوبی حل کنند، افزود: پرداخت وام و تسهیلات به بنگاههای تولید اگر حساب شده انجام نشود عکس جهش تولید و رونق اقتصادی عمل می کند.
نظر شما