به گزارش خبرنگار بازار، علیرضا مهاجر در حاشیه بازدید از کارخانه پنبهپاککنی طلای سفید و همچنین برداشت مکانیزه پنبه مزرعه طلای سفید در شهرستان مانه سملقان، توسعه کشت قراردادی را یکی از برنامههای وزارت جهاد کشاورزی عنوان کرد و گفت: بهرهبرداری که میخواهد محصولی را تولید کند باید قبل از آن بداند برای چه کسی محصولی را تولید میکند و چه کسی آن را میخرد.
وی افزود: زمانی این موضوع مشخص شد که چه کسی آن را میخرد، باید آن کارخانه و صنایع، به کشاورزان سرویس و خدمات شامل سم، بذر خوب کود بهموقع و آموزش ترویجی و انتقال تکنولوژی را ارائه دهد و بعد از تولید محصول از آن بخرد.
معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی خراسان شمالی اظهار داشت: با حمایت این صنایع از بهرهبرداران بذر و کود بهموقع به دست کشاورزان میرسد و از آن میتوانند استفاده کنند.
مهاجر در ادامه تأکید کرد: دولت نیز قول حمایت کشت قراردادی را داده است تا با ارائه تسهیلات کارخانهها را برای خرید امکانات، تجهیزات و ماشینآلات بخش کشاورزی کمک کند تا هزینههای تولید نیز پایینتر بیاورد.
مهاجر با اشاره به رواج کشت قراردادی در خراسان شمالی افزود: در حال حاضر در شهرستان مانه و سملقان کارخانههای پنبه پاکتی بهخوبی با پنبهکاران وارد قرارداد شده و بخشی زیادی از محصولات آنان را در زمان فصل کشت خرید کردهاند.
وی بابیان اینکه در سال جاری این استان وارد حوزه خرید قراردادی گندم نیز شده است افزود: اولین خریدهای قراردادی در سالهای گذشته توسط کارخانهها چغندرقند انجام میشد که مزایای زیادی نیز داشت و همچنین میتواند تجربه خوبی برای سایر کشاورزان و صنایع باشد.
نظر شما