۲۵ مهر ۱۴۰۰ - ۱۹:۲۴
احیای برجام و ارزیابی آثار احتمالی آن بر بازار سرمایه
تحلیلگر بازارهای مالی مطرح کرد

احیای برجام و ارزیابی آثار احتمالی آن بر بازار سرمایه

با روی کارآمدن دولت جدید و تأکید وزیر امور خارجه بر عملگرا و نتیجه گرا بودن مذاکرات احیای برجام با حفظ منافع و تأمین حقوق ملت ایران، امیدها بر بازگشت توافقات زنده شده است.

به گزارش بازار به نقل از پایگاه خبری بازار سرمایه (سنا)، موسی احمدی، تحلیلگر بازارهای مالی با بیان این مطلب، گفت: برجام در صورت احیا نتایج مثبتی بر بازار سرمایه خواهد گذاشت؛ اما آثار واقعی مذاکرات در بلندمدت ظاهر خواهد شد. یعنی زمانی که اقتصاد کشور از تمامی زمینه‌های بالقوه توافق  و آثار کامل آن بهره‌مند شود.

وی افزود:  اعلام مقامات و سیاستمداران کشور مبنی بر لزوم لغو تحریم‌ها و نتیجه گرا بودن مذاکرات احیای برجام با تمرکز بر حفظ منافع و تأمین حقوق ملت ایران، شرایط را به گونه‌ای رقم زده که تحلیل‌گران به صورت مستمر شرایط و آخرین اخبار را دنبال و  تحلیل می‌کنند.

احمدی گفت: در صورت انتشار اخبار امیدوار کننده از نتایج مذاکرات احیای برجام و رفع تحریم‌ها، می‌توان شاهد اثرات روانی آن در بازه کوتاه مدت در بازارهایی مانند ارز بود. این در حالی است که همواره باید راهکارهای عملیاتی را برای زمان عدم حصول توافق و حل مشکلات کشور در آن شرایط نیز مدنظر داشت.

این کارشناس بازار سرمایه خاطرنشان کرد: در مجموع، این توافق از جنبه‌های مختلفی مانند آزاد شدن بخشی از پول‌های بلوکه شده و کاهش هزینه در نقل و انتقالات ارزی به ثبات بازار ارز کمک می کند.

به گفته احمدی، توسعه و فراگیری بازار سرمایه در سال‌های اخیر، آن را به یکی از مهم‌ترین موضوعات کشور مطرح کرده که هر یک از تحولات و تصمیمات به خصوص در فضای اقتصادی و سیاسی کشور آثار خود را بر بازار و تک تک آحاد جامعه می‌گذارد.

این تحلیلگر بازارهای مالی اظهار داشت:  سناریوهای مختلفی به تناسب احتمالات شرایط احیای برجامی متصور است و به تناسب آن تحلیل‌های مختلفی را می‌توان بیان کرد.

وی افزود: در سال‌های اخیر همزمان با تحریم‌هایی که بر ایران تحمیل‌ شده بود شاهد محدودشدن شرکت‌ها در دسترسی به سرمایه و تکنولوژی‌های جهانی، محدودیت در دسترسی به بازارهای جهانی و الزام آن‌ها در فروش با قیمت پایین، تحمیل هزینه‌های نقل و انتقال پول و مشکلات تأمین مالی بوده‌ایم. به نظر می‌رسد برداشته‌شدن تحریم‌ها اولین آثاری که می‌تواند داشته‌ باشد بهبود شرایط از جهات فوق در زمینۀ رونق کسب و کار شرکت‌ها به خصوص کسب و کارهایی که دارای ارتباطات گسترده جهانی بوده و قطع این ارتباطات آثار مالی و فنی زیانباری را بر آنها ایجاد می کند.

احمدی تصریح کرد:  آثار روانی ناشی از مذاکرات در صورتی که مثبت پیش رود می‌تواند در مقطعی کوتاه‌مدت موجبات کاهش نرخ ارز را سبب شود اما به نظر می‌رسد با توجه به این‌که رفع تمامی تنگناها و مشکلات موجود در شرایط جهانی نیازمند زمان طولانی‌تری است لذا استمرار این موضوع در بلندمدت نیازمند تحقق موارد دیگری نیز هست.

این کارشناس بازار سرمایه با اشاره به تاثیر متقابل بازارها بر یکدیگر یادآور شد: وضعیت بازار سرمایه و بازدهی آن به وضعیت سایر بازارهای موازی نیز بستگی دارد. ارزیابی وضعیت بازار مسکن، ارز، طلا و خودرو نیز در این میان مهم است. در مورد بازده سهم‌ها نیز بسته به وضعیت نمادها و فوریت که به صورت مستقیم از بهبود احتمالی شرایط برجام دارند شرایط متفاوت خواهد بود.

کد خبر: ۱۱۲٬۴۷۶

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha