۷ شهریور ۱۴۰۰ - ۱۶:۰۰
فعالیت غیرمجاز مراکز استخراج رمز ارز، فراتر از بحران خاموشی

فعالیت غیرمجاز مراکز استخراج رمز ارز، فراتر از بحران خاموشی

فعالیت غیرمجاز مراکز استخراج رمز ارز، فراتر از بحران خاموشی و البته عاملی موثر در وضعیت فعالیت واحدهای صنعتی و تولید کشور خواهد بود.

به گزارش بازار، بررسی‌های انجام شده در توانیر نشان داد که فعالیت غیرمجاز مراکز استخراج رمز ارز، باید به عنوان عاملی بزرگتر و فراتر از خاموشی و افزوده شدن یک مصرف کننده به جمع دیگر مصرف کنندگان برق در نظر گرفته شود چرا که آثار آن می‌تواند باعث بهم خوردن گسترده توازن تولید و مصرف برق شود که در سطوح بعدی بر انگیزه‌های کنشگران اقتصادی و در نهایت تولید سایر کالاها و خدمات و... تاثیر خواهد گذاشت.

براساس این مطالعه که در شرکت توانیر انجام و نتایج آن با عنوان  فراتر از بحران خاموشی در اختیار مسئولان قرار گرفته است، نشان داد که رکورد بی سابقه و ۲۰ درصدی رشد مصرف برق در سال جاری، با هیچ کدام از اصول برنامه ریزی و طراحی شبکه‌های برق سازگار نبوده است و این میزان رشد حداکثر در طول ۵ سال قابل تصور بود.

در این بررسی ضمن اشاره به عوامل افزایش زودهنگام و شدید دمای هوا تا ۵ درجه و در مدار قرار گرفتن زودهنگام سیستم‌های سرمایشی، راه اندازی زودهنگام چاه‌های کشاورزی به دلیل کاهش بارش‌ها و رواناب‌های سطحی و رشد تولید و افزایش مصرف برق صنایع بزرگ در کنار عامل کمتر شناخته شده استفاده فزاینده از ماینرهای و تجهیزات استخراج رمزارزبه عنوان عوامل اصلی رشد مصرف برق، به صورت ویژه به مولفه رمزارزهای غیرمجاز پرداخته شد.

در مقدمه این گزارش آمده است: میزان رشد مصرف برق سالانه گروه‌های تجاری، خانگی و صنعتی مشخص و هرگونه رشد خارج از این مصارف، غیرمتعارف تلقی می‌شود.

این مطالعه که کمترین مصارف در اردیبهشت ماه‌ها سال‌های ۱۳۹۸ تا ۱۴۰۰ بین ساعات ۲ تا ۵ بامداد (یعنی خنک‌ترین ساعات شبانه روز) انجام شد، نشان داد که مصرف برق برخی استان‌ها در بازه زمانی منتخب چندبرابر شده است و استان‌های متعددی نیز افزایش بین ۱۰ تا ۲۰ درصدی مصرف برق را در فاصله ساعات ۲ تا ۵ بامداد شاهد بوده اند.

در ادامه آمده است: میزان مصارف بخش‌های خانگی و تجاری بین نیمه شب تا صبحگاه به شدت کاهش می‌یابد و با کنار گذاشتن مصرف بخش صنعتی که مصرف آن به صورت لحظه‌ای و از طریق کنتورهای هوشمند قابل رصد است، می‌توان مصارف بالا در این ساعات را به عامل مصرف کننده جدید نسبت به روند درازمدت، یعنی رمرزارزها نسبت داد.
براساس آنچه در این مطالعه به آن اشاره شد، این میزان رشد نمی‌توانسته است به بخش‌های خانگی و تجاری که در آن ساعات شبانه روز کمترین میزان مصرف را دارند یا حتی صنعتی که مصرف آن به صورت لحظه‌ای رصد می‌شود، نسبت داده شود و این مصرف تنها می‌تواند متعلق به تولید رمزارزها باشد که بدون وابستگی به ساعات خاص حتی در نیمه شب نیز مصرف برق آن‌ها ادامه دارد.

کد خبر: ۱۰۴٬۹۹۶

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha