به گزارش بازار، محمد کریمی افزود: افزایش مصرف برق در هرمزگان بین پنج تا هفت درصد قابل توجیه است، اما رشد ۲۲ درصدی مصرف برق قابل توجیه نیست و غیرمنطقی است.
وی بیان کرد: در سالهای گذشته برنامههای مدیریت مصرف برق از ۱۵ خردادماه اعمال میشد اما امسال افزایش مصرف از ۱۶ فروردین آغاز شده است و ناچار به مدیریت مصرف بهویژه در بخش خانگی در استان هرمزگان شدهایم.
کریمی ادامه داد: بهعنوان مثال براساس آمارهای موجود پیک بار توزیع برق هرمزگان در روز سهشنبه ۱۶ اردیبهشت امسال، روی عدد ۲ هزار و ۳۳۸ مگاوات ثبت شد، در حالی که نسبت به مدت مشابه سال گذشته پیک بار یکهزار و ۹۰۰ مگاوات بوده است.
مدیرعامل شرکت توزیع برق هرمزگان اظهار کرد: همچنین پیک بار برق مصرفی هرمزگان در روز دوشنبه ۱۵ اردیبهشت امسال ۲ هزار و ۲۹۳ مگاوات بوده؛ در صورتی که سال گذشته در این روز یکهزار و ۵۲۸ مگاوات ثبت مصرفی برق در استان بوده است؛ در ۱۴ اردیبهشت امسال نیز مصرف برق ۲ هزار و ۲۷۱ مگاوات ثبت شد، در حالی که در مدت مشابه سال قبل یکهزار و ۴۴۶ مگاوات بوده است.
کریمی ادامه داد: کمبودهای برق در سالهای ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ با جابجایی بار مصرفی و اعمال مدیریت بار در بخشهای کشاورزی و صنعتی مدیریت شد و خاموشی به خانههای مردم نرسید اما مصارف برق در سال ۱۴۰۳ و امسال (۱۴۰۴) باز هم بیشتر افزایش یافت و برنامههای خاموشی مصارف خانگی اعمال شد.
وی با تاکید بر اینکه در این راستا تنها مردم هم مقصر نیستند بلکه بهدلیل بسیاری از لوازم خانگی پرمصرف و نوع معماری و مهندسی در ساختمانسازی بوده که در بسیاری از شهرهای ما اعمال شده و متناسب با صرفهجویی انرژی نیست، گفت: البته با یک صرفهجویی ۱۰ درصدی میتوان از روزهای پرمصرف عبور کرد و انتظارمان این است که این صرفهجویی در مصارف خانگی در اولویت قرار گیرد.
مدیریت مصرف، راهی برای عبور از ناترازیها
مدیرعامل شرکت توزیع برق هرمزگان همچنین باتوجه به اینکه ناترازی در زمستان ناشی از کمبود سوخت نیروگاهها و در تابستان به علت ناکافی بودن ظرفیتهای منصوبه نیروگاهی است، ابراز کرد: در حال حاضر برای عبور از ناترازیها راهی به جز مدیریت مصرف و ایجاد تنوع در سبد انرژی نداریم.
کریمی با اشاره به برنامههای خاموشی خاطر نشان کرد: مدیریت خاموشی محتاطانهای که اکنون اعمال میشود برای عبور از تابستان و ماههای تیر و مرداد است که برق به اوج مصرف میرسد و انتظارمان این است که رفتار مشترکان و مصرف کنندگان برق تغییر کند و این افسار گسیختگی در مصرف برق مهار شود.
کریمی افزود: یکی دیگر از مصادیق بد مصرفی و پرمصرفی برق فعالیت رمزارزهای غیرمجاز در بسیاری از شهرستانهای استان است؛ این درحالی است در استان هرمزگان بیش از ۷۰ مگاوات برق صرف فعالیت رمزارزها میشود.
نظر شما