به گزارش بازار، حسینعلی محمدی روز شنبه در حاشیه نشست مدیریت بحران مازندران در ساری اظهار کرد: لایروبی رودخانههای استان بهصورت مستمر انجام میشود و باتوجه به تغییر در نوع و شدت بارشها و تجربه وقوع سیلابها لایروبی رودخانهها باید به صورت جدی در دستور کار قرار گیرد.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری مازندران با تاکید بر ضرورت پایش هوشمند رودخانههای مازندران، بیان کرد: لایروبی و ساماندهی رودخانه و تثبیت بستر در کنترل و مهار سیلاب نقش مهمی دارد.
محمدی با اشاره به اینکه سیل، پُرحادثهترین اتفاق در مازندران است، تصریح کرد: لایروبی رودخانههای استان نقش زیادی در پیشگیری از وقوع سیل و همچنین کاهش خسارات ناشی از سیلاب و طغیان رودخانهها دارد به همین دلیل با قوت در حال انجام است.
بر اساس آمار موجود سازمان هواشناسی کشور فاصله زمانی دوره برگشت سیلاب ها اکنون از حدود ۵۰ سال به حدود ۱۰ سال رسیده است و نوع بارندگی ها هم گاهی اوقات مدت زمان آن کوتاه بوده اما مقدار آن پرحجم و به شکل رگباری است که باعث بروز سیلاب دهشتناک می شود
داده های آماری مبین آن است که خسارت های خانمان برانداز سیل طی پنج دهه اخیر بیش از نیمی از مجموع خسارت های ناشی از بلایای طبیعی در دنیا را به خود اختصاص داده است، شرایط اقلیمی و جغرافیایی کشور هم به گونه ای است که هر سال در غرب مازندران شاهد رخداد پدیده سیلاب هستیم.
کارشناسان وقوع سیلاب را اگرچه مختص مناطق خاصی نمی دانند اما معتقدند این پدیده در استان های شمالی به ویژه مازندران به خاطر برخورداری از رودخانه های جاری با شیب تند و طول کوتاه شدت و حدت جریان های سیل به نسبت دیگر نقاط کشور بیشتر است.
از سوی دیگر برخی از دست اندرکاران امر تاکید دارند باید با ایجاد آمادگی لازم در همه ایام سال و تدوین راهکارهای پیشگیرانه و مدیریت بهینه سیلاب تا حدود زیادی از بروز سیلاب و خسارت ناشی از آن را کاهش داد.
نظر شما